Výroba kvalitní řemeslné kopečkové zmrzliny zaznamenává mimořádný rozkvět a spolu v ruce s tím jde i prodej a prezentace zmrzliny. Dnes jsou již tytam otřískané hrčící vitríny, které jsou naplněny nevábně vypadající zmrzlinou plnou krystalků ledu a zbytků ostatních příchutí. Chce-li být cukrárna úspěšná, musí umět vyrobit zmrzlinu co nejvyšší kvality, umět ji pěkně odprezentovat a ještě náročného zákazníka mile překvapit. Není proto divu, že se ke slovu dostávají stroje pro výrobu čerstvé kopečkové zmrzliny, např. typu GX nebo BG , které ji v sobě rovněž i uchovávají. Takto vyrobená zmrzlina je maximálně čerstvá a vyráběná přímo před zraky zákazníků. Další nemalou výhodou je, že v takovýchto strojích zmrzlinu přímo i uchováte, takže nepotřebujete další místo pro výrobnu. Nicméně kamenem úrazu může být právě ona prezentace zmrzliny, protože zmrzlina uchovávaná přímo ve výrobních válcích ztrácí časem kvalitu a hlavně, nedá se nazdobit. A protože my vím, že oči prodávají, přicházíme s vlastním konceptem, kterým je Gelolab.

Gelolab je unikátní systém výroby a prezentace (prodeje) zmrzliny při zachování předností čerstvé výroby zmrzliny a zároveň systém, který umožňuje zmrzliny dozdobit a plnohodnotně prezentovat. Způsob výroby je jednoduchý. Připravenou tekutou směs nalijete do válce (vědra), kde se zmrzlina vymrazí do požadované konzistence. Poté vědro vytáhnete a vložíte do vitríny, kde je zmrzlinu možné dozdobit, promíchat variegatem nebo posypat ořechy či kousky čokolády. Samotný prodej zmrzliny pak už probíhá přímo z vitríny a vy ve stroji můžete průběžně kontinuálně vyrábět zmrzlinu pro doplnění aktuálních zásob. Další nespornou výhodou je to, že po ukončení zmrzlinové sezony můžete vitrínu využít buď pro mražené zákusky (dorty, semifreda), nebo ji přepnout do pozitivních hodnot (+2/+8 °C) a využívat ji na zákusky, dorty a cokoliv dalšího.

Gelolab Vás neomezí ani prostorově. V porovnání s konkurencí se Gelolab pohybuje v podobných půdorysných rozměrech, jen s tím rozdílem, že Gelolab nabízí mnohem větší množství variant a designů, protože je určen nejen jako výrobní prostředek, ale může se stát i perlou Vaší provozovny.

 

Výrobníky Gelolab:

Každý výrobník vyrobí v jednom vědru 2,5 litru zmrzliny, celkově je schopen vyrobit 4 vědra za hodinu. Počet strojů se obvykle vybírá podle počtu věder, podle toho, kolik jich vitrína pojme. Řadit výrobníky můžete buď vedle sebe, nebo za sebe, opět podle prostorových možností. Ovládání probíhá buď přes digitální ovládání, nebo přes dotykový displej.

Vitríny Gelolab & Gelostandard:

V nabídce jsou jednoduché vitríny připomínající svým způsobem vitríny na pozzeti, nebo i opravdové designové skvosty, které prozáří Vaši provozovnu. Vědra opět můžete řadit vedle sebe, nebo za sebe a to v podstatě v kontinuální linii.