Chcete začít vyrábět kvalitní italskou zmrzlinu? Nebo už ji dokonce vyrábíte ale rádi byste zkonzultovali poslední finesy? Pak právě pro Vás jsou kurzy italské Gelato master school, které se v příštím týdnu uskuteční v Praze a Brně. Na jednom místě budou specialisté na zmrzlinu i zmrzlinové stroje, dozvíte se, jaké jsou současné trendy a novinky, a kde je potřeba se nepřizpůsobovat a stát si za kvalitou.

K dispozici Vám budou zkušení školitelé z italského centra Gelatro master school, a odborníci na výrobu kopečkové i točené zmrzliny z naší firmy, i partnerské firmy Prego.cz.

Data a místa:

Praha: Hotel Chvalksá Tvrz, Na Chvalské Tvrzi 2. 26.02.2019

Brno: Hotel Noemova Archa, Cimburkova 564/9. 28.02.2019

 

Prosíme zájemce o kurzy, aby se předem ohlásili na telefonech: +420 736 484 539 Dalibor Šťastný,  +420 602 415 573 Martin Drábek

Srdečně Vás zveme na na 13. ročník gastronomického veletrhu TopGastro & Hotel 2019. Veletrh se uskuteční od 21. do 24. února 2019 v levém křídle Průmyslového paláce v pražských Holešovicích. Těšit se můžete na premiéru hned 2 strojů, které dosud nebyly v České republice představeny. Pokud byste měli zájem o vstupenky, kontaktujte nás , prosím , na:

Kdy: 21.-24.02.2019

Kde: levé křídlo Průmyslového paláce, Praha-Holešovice

Stánek Maláč: LK31

Proč přijít: na jednom místě získáte prezentaci několika podobných firem ve Vašem oboru + prezentace 2 zcela nových cukrářských a zmrzlinových strojů na stánku firmy MALÁČ s.r.o.

Jak získat vstupenku zdarma: napsat si o ni na

Vážení zákazníci,

rádi bychom Vás pozvali na mezinárodní cukrářský a zmrzlinářský veletrh Sigep 2019, který se koná v italském Rimini. Veletrh se koná od soboty 19. až do středy 23. ledna 2019 a to na ploše 129.000 m2, ve kterých si přijdou na své majitelé kaváren, cukráren, zmrzlináren, řemeslných čokoládoven a pekáren. Vřele doporučujeme navštívit i doprovodný program, kde se soutěží o nejkrásnější dorty a zákusky, což může být skvělou inspirací pro Váš další rozvoj. Na veletrhu se vystavují novinky, které budou trendy v průběhu další 2-3 let a právě díky jedné návštěvě veletrhu získáte rozhdující nádskok před konkurencí.

Jako obvykle Vám budeme k dispozici na stáncích našich partnerů, a to konkrétně na těchto:

Smach Ltd (Crystal): výrobce strojů na točenou zmrzliny a přední specialista na kompletní gelaterie : hala C3, stánek 186.

Telme srl: specialista na stroje pro výrobu kopečkové zmrzliny, krémů a šlehačky: hala A5 , stánek: 041.

FBM: specialista na tempírky a komplexní řemeslnou výrobu čokolády stylu "from bean to bar". Hala B3 , stánek: 031

CIME srl: specialista na profesionální pákové kávovary. Hala A1 , stánek: 015-019  (MOAK Coffee)

GBG srl: přední výrobce strojů na ledovou tříšť. Hala C1  , stánek: 015-021 (Carpigiani Ali Group)

Domino srl: výrobce pekařských strojů pro řemeslné pekárny. Hala D7, stánek 177.

 

Znáte pojem bean to bar, tedy od (kakaového) bobu k tabulce nejkvalitnější čokolády..? Tak v tomhle článku si o tomto postupu, který hýbe trhem s tou nejkvalitnější řemeslnou čokoládou, něco povíme.

Troška pohledu do histrorie...

Až do konce 50. let 20. století vyráběla většina cukrářů čokoládu z bobů. Někteří z nich začali vyrábět čokoládu průmyslově a ostatním ji dodávat. Ti ji museli pouze roztavit a temperovat, aby získali své výrobky. V průběhu let se tito výrobci stali skutečně velkými společnostmi. Na konci minulého století bylo na celém světě kolem 50 výrobců, kteří téměř monopolně ovládali trh s výrobou čokolády. S koncem řemeslníků mizí i výrobci strojů pro řemelsnou výrobu a toto prázdné místo zaplní jen některé společnosti z Číny či Indie, kteří jen modifikovali své víceúčelové stroje pro použití i na čokoládu.

 V roce 1999 se jeden z novodobých průkopníků výroby čokolády rozhodl pro výrobu vlastní řemeslné čokolády, kterou vyrobí celou od píky, tedy od čokoládových bobů. Za tímto účelem oslovil farmáře ze střední a Jižní Ameriky, kteří s ním začali spolupracovat. V tomto snažení zůstával takřka osamocen až do roku 2011, kdy celosvětová finanční krize vytvořila novou generaci výrobců, kteří se přestali orientovat na kvantitu, a začali se zajímat o kvalitu čokolády. Právě tuto generaci označujeme jako tzv. "hnutí čokoládových bobů" , tedy generaci, která opět začala vyrábět čokoládu z čokoládových bobů. Důležité je i to, že tito výrobci udržují osobní vztah s pěstiteli bobů, což pomáhá vybrat ty nejlepší boby za férovou cenu k farmářům.

 

Proč FBM?

V roce 2011 vyzavala společnost TheChocolatelife.com , největší online komunitu výrobců čokolády sdružující víc než 10 tisíc členů, italskou firmu FBM k výrobě strojů specializovaných pro výrobu čokolády formou bean to bar. FBM tuto výzvu přijala, a na Severozápadním čokoládovém festivalu v Seattlu představila první stroj Kleego, který uměl zpracovat 2 různé druhy čokolády bez přídavku kakaového másla, a je jej tudíž problematické temperovat. Tento stroj sklidil veliký úspech a výrobce byl požádán o výrobu dalších , menších , strojů, které by řemeslným výrobcům čokolády usnadnily život. Tak vznikly stroje jako Rumbo, Winnover, Pregrinder a vertikální chladící tunel Clima. Pomocí těchto strojů je výroba pravé čokolády velmi snadná.

 

 Jaké stroje se tedy využívají?

Cracker / Winnover: odslupkování bobů a jejich očištění

Pregrinder: základní rozemletí na tekutou čokoládu o velikosti molekul 80/100 mikronů

Rumbo a Rumbo Kid: smíchání (rozpouštění čokolády a cukru) na strukturu s velikostí 20/25 mikronů

Kleego: rychlé konšování čokolády pro rozvoj kyselosti a vůní. Kleego se dá rovněž použít jako temperovací stroj

Temperovací stroje jako Compatata, Proxima, Unica, Maestria a Jumbo byly vylepšeny pro zpracování b2b. Temperování čokolády, vibrování ve formách, dávkování, lití do forem či potahování čokoládou...

 

Vyzkoušejte si vlastní výrobu BEAN TO BAR:

V sídle firmy byla zřízena specializovaná místnost, kde si každý může vyzkoušet vlastní výrobu čokolády, pohrát si s vlastnostmi kakaa, rozvíjet vůně a hrát si s příchutěmi prosřednictvím strojů FBM. Za 2 až 3 dny můžete vytvořit naprosto unikátní a jedinečnou čokoládu.

A proč byste měli vlastně začít vyrábět vlastní čokoládu? Protože čokoláda vyráběná z čokoládových bobů je nepřekonatelná. Dobrý, hořká, kyselá a jemná. Vytvoříte vlastní čokoládu, kterou nikdo jiní nenabízí. Vaše čokoláda poví všem Váš vlastní osobní příběh, příběh bobu od farmáře, přes výrobce čokolády až po výrobek na pultu Vašeho podniku. Bude to Váš, tedy unikátní příbeh.

A proč si vybrat stroje FBM? Stroje, které tvoří linku Bean to bar jsou modulární, škálovatelné a zjednodušují výrobní procesy. Společnost nabízí různé velikosti strojů, ovšem vždy se zaměřením na kvalitu strojů i výrobku, kdy nosnou představou je, že slow food musí uspět oproti masivní představě rychlého občerstvení.

Každoročně se vypisují kurzy pro výrobu čokolády stylem Bean to bar, tak třeba se na některém potkáme i s Vámi. Pokud byste měli zájem se připojit, pak napište na: a my Vám sdělíme aktuální nabídku kurzů.

 

 

 

 

Vážení zákazníci,

rádi bychom Vám poděkovali za přízeň v tomto roce projevenou a doufáme, že v příštím roce nám zachováte rovněž. Dále si Vás dovolujeme informovat o našem provozu během Vánočních svátků, kdy si bude celý náš tým vybírat dovolenou. Ti z Vás, kdo jsou objednaní na jednání, případně odběr zboží , mají pochopitlně předem odsouhlasený termín, který platí.

Přesný provoz:

24.12. - 26.12.2018 máme zavřeno

27.12. - 31.12.2018 jsme Vám k dispozici po předchozí domluvě

01.01.2019 máme zavřeno

od 02.01.2019 - 04.01.2019 máme otevřeno od 8 do 15 hodin

od 07.01.2019 máme již klasicky otevřeno od 8 do 18 hodin