Ve dnech 20. až 24. října 2017 se uskutečnil největší potravinářský veletrh v Evropě - HOST Milano 2017. Byli jsme Vám k dispozici na stáncích našich významných partnerů Smach&Crystal, ATA, MacPan a Domino. Rádi bychom Vám nyní představili alespoň část novinek, které jsme pro Vás vybrali.

Smach&Crystal LTD:

Firma Smach se dlouhodobě věnuje výrobě kvalitních strojů na točenou zmrzlinu. Ve spolupráci s námi vyrábí unikátní stroj na točenou zmrzlinu s kousky ovoce. Na veletrhu představila výrobník shaků s možností 3 různých příchutí. Nový je také  design stroje a výdejních pák. Zcela unikátní je i systém míchání tekutého základu ve vanách, kde firma Smach vyvinula nový tvar a nové uchycení míchadla ve vanách.

 

ATA srl:

Firma ATA je po celém světě známá zejména pro své vynikající mycí stroje. Jelikož si dlouhodobě udržuje jednu z předních pozic na tomto trhu, přijde i pro příští rok 2018 s řadou novinek. Myčky bude moci každý zákazník nově optimalizovat tak, jak jemu vyhovuje. Vše bude probíhat přes digitální displej (v nejvyšší řadě dotykový) a nastavit si budete moct dávkování prostředk, četnost údržby, délku mycích a oplechových cyklů a také možnost studeného oplachu.

Čím firma ATA není tak proslulá (a je to škoda) je její výborná varná technologie. Nově umí implementovat indukční sporák i do linie 600. Pokud hledáte lepší střední třídu varné technologie, pak byste měli zkusit právě ATU.

 

 

Domino srl:

Nakonec jsme si nechali naši největší srdeční záležitost. Rodinná firma Domino, která díky svým skvělým výsledkům byla jedno z vybraných itaslkcýh společností pro EXPO 2016, je symbolem kvality v oblasti strojů pro řemeslné pekárny. Právě majitelé pizzerií a řemeslných pekáren velmi doceňují jejich stroje, které v sobě snoubí poctivé provedení i nové prvky. Největší novinkou firmy Domino je její kvasomat MAMA (http://pekarny.malac.cz/), který umožňuje přesné pěstování pekařského kvasu či výrobu omládku. Nejmenší kvasomat má litráž od 3 do 15 litrů a hodí se tedy i pro jednotlivé provozovny nebo pizzerie.

 

Tyto , i další novinky, si budete moci prohlédnout na našem stánku na veletrhu Salima 2018.

 

 

Srdečně Vás zveme na mezinárodní veletrh HOST Milano 2017. Tento každoroční největší evropský gastronomický veletrh v Evropě se koná od 20. do 24.  října 2017. Pro letošní rok si naši partneři připravili řadu novinek, o které by se s Vámi chtěli podělit. Pokud se Vám nechce čekat na některý z českých veletrhů, pak vzhůru s námi do Milána!

Kde nás najdete:

Smach Ltd _ Pavilon 5, stánek V03-V09. Stylové a výkonné zmrzlinové stroje s novým designem a samočistícím programem

Fimar Spa _ Pavilon 1, stánek A19-A29. Výrobce technologií pro kuchyně (kuchyňské roboty, výrobníky těstovin, lednice, hnětače pizzatěsta, levné pizzapece)

MacPan srl _ Pavilon 4, stánek T54-U53.  NOVINKY V OBLASTI MULTIFUNKČNÍCH ZAŘÍZENÍ PRO ŘEMESLNÉ PEKÁRNY!!!

Silko srl _ Pavilon 7, stánek H29-L30 (Ali Group). Multifunkční pánve, varná technologie na míru.

 

Další stánky, které budou stát letos za to:

Retigo s.r.o. _ Pavilon 7, stánek C49 (nové konvektomaty Retigo Vision 2.0)

Berto´s srl _ Pavilon 3, stánky P43 a R50 (přední evropský výrobce varné techniky a chlazení do kuchyní)

K 17. červenci 2017 ukončila firma Retigo s.r.o. výrobu staré řady konvektomatů Retigo Vision, a zcela je nahradila modernějšími a výkonnějšími konvektomaty Retigo Vision 2.0. Pod heslem "Hodnoty zústávají, inovace pokračuje" byl vyvinut nový konvektomat, který zohledňuje nové moderní nároky na konvektomaty, i poznámky Vás zákazníků. Konečně tak budou dostupné služby a vybavení, na které jsme všichni čekali. Největší inovace přinášíme v krátkém shrnutí níže v textu.

Hlavní změny v řadě konvektomatů Retigo Blue Vision

  • 6 bodová teplotní sonda (oproti 4 bodové)
  • automatické mytí v základu
  • klapka pro odvod páry v základu
  • Smart investmen = prokazatelně nejnižší spotřeba vody a elektrické energie
  • AHC = active humidity control = kontrola a vývin plnohodnotné páry s přesností na 1%!
  • nový 8´´ displej
  • několik uživatelských modulů, kdy každý kuchař má svůj vlastní a tím předchází neustálé změne receptů od ostatních kolegů

Hlavní změny v řadě konvektomatů Retigo Orange Vision

  • automatické mytí v základu
  • nově trojité dveřní sklo pro ochranu před popálením
  • pokročilý systém vývinu páry díky dvoustupňovému předehřátí vody v intergrovaném výměníku
  • WSS = water saving system = úspora vody při automatickém mytí
  • Smart investmen = prokazatelně nejnižší spotřeba vody a elektrické energie
  • nově i Vision Combi Software pro konektivitu s Vaším PC (a novými piktogramy)

 

Firma MALÁČ s.r.o. zajišťuje kompletní autorizovaný servis konvektomatů, holdomatů a regenerátorů Retigo nejen v Jihomoravském kraji, ale i po celé České a Slovenské republice.

 

Rádi bychom Vám představili multifunkční tlakovou pánev Basta Extreme 20 od italské společnosti Silko. Multifunkční pánve jsou sice již nějaký rok na českém trhu, nicméně právě Basta Extreme představuje rozumnou a výkonnou alternativu k již známé německé společnosti Frima.

Něco o Silku...

Společnost Silko vznikla v roce 1980 v italském Belluno a od začátku se specializuje na kompletní profesionální kuchyně na míru. Narozdíl od jiných výrobců není pro Silko nic překážkou. Jejich báječné turnkey projekty (tedy gastronomické projekty na míru), umění najt nejlepší materiály a přizpůsobit se i designovým požadavkům zákazíka z nich tvoří jednu z nejrychleji rostoucích firem na evropském gastronomickém trhu. Od roku 2000 je Silko součástí nadnárdoního společenství ALI Group, tedy portfolia vybraných výrobců zamřených na kvalitu.

 

Něco o Basta Extreme 20:

Elektrická tlaková multifunkční pánev umí smažit, péct, grilovat, fritovat, umožňuje pomalé vaření, vaření pomocí vpichové teplotní sondy nebo lehké vaření zeleniny v páře. Elektricky sklopná nádoba o užitném objemu 20 litrů je dostatečným pomocníkem do středně velkých restaurací, bister a kuchyní. Jednoduché ikonky jednotlivých pracovních kroků Vás provedou celým postupem. Výkonnost pánve zvyšuje nejen tlak (0,1 bar), ale i tělesa, která jsou umístěná těsně pod dnem.

Technické detaily:

  • El. připojení: 400 V
  • Příkon: 12 kW
  • Tlak víka: 0,1 baru
  • Kapacita: 20 litrů
  • Rozměr dna: 52x33 cm
  • součástí je i samonavíjecí sprcha pro snadné čištění
  • Rozměry:  650/920/900 mm

Ruční řemeslné výrobny roustou po celém Česku jako houby po dešti. Ať se jedná o řemeslné pekárny, řemeslné cukrárny, řemeslnou výrobu zmrzliny nebo řemeslnou výrobu pralinek. Právě k řemeslné výrobě čokolády se skvěle hodí melanžéry čokoládových bobů.

Jak melnažér funguje?

Jedná se vlastně o jednoduchý princip, při kterém se upražené kakové boby vloží do melanžéru, kde se namelou. Čím delší čas se věnuje mletí bobů, tím jemnější dostanete výsledek. V našich melanžérech jsou tři žulová kola. První je umístěno na dně nerezové nádoby a druhá dvě jsou k němu umístěna kolmo. Tím vzniká jednoduchý mlýnek, který pomalu mele boby až do tekutého stavu, kdy se z nich stane opravdová hořká čokoláda. Vyplatí se investovat a koupit melanžér, který má regulaci otáček mlecích kamenů. Díky regulaci můžete snadněji dosáhnout lepších výsledků, zejména pokud jde o čokoládu.

K čemu všemu mohu melanžér využít?

Využití melanžéru (nejen) čokoládových bobů je velmi různorodé. Jak jsme již popsali, v prvé řadě je to vynikající nástroj pro výrobu lahodné čokolády. Nicméně pokud jsou tomu Vaše ambice nakloněny, můžete si vyrábět vlastní burákové máslo, pastu tahini, ořechové pesto pro výrobu zmrzliny, pasty pro přípravu cukorvinek, drtit ořechy nebo drtit koření. Výčet využití je skutečně veliký a záleží jen na Vás, čeho všeho se odvážíte dosáhnout.

Jaké jsou velikosti melanžérů? A podle čeho vybrat tu správnou..?

S 11 je nejmenší a jediný poloprofesionální model. Hodí se jak na drobnou výrobu, tak i na tu domácí. Nabízíme jej ve dvou provedeních. První je bez kontroly rychlosti, druhé s. Ačkoliv se na první pohled nezdá, tak i melanžér S11 najde upotřebení v menších výrobnách, které se soustředí zejména na ruční výrobu pralinek či tabulkových čokolád.

S 20 je prvním skutečným profesionálním modelem, který můžete umístit jak na stůl, tak i na podlahu. Kapacitou 17 litrů je připraven na větší zátěž, například pro malovýrobce koření, nebo dodavatelů do zdravých výživ.

S 40 a S 60 jsou velkými modely, které se hodí pro velké řemeslné výrobny čokolády, nebo dalších produktů. Jejich kapacita je předurčuje k velké zátěži a budoucí majitel by měl uvažovat i nad jejich mnohostranným využitím.

S 100 je novinkou letošní sezony. S kapacitou mísy 100 litrů se jedná o jeden z největších melanžérů, které nejsou součástí  výrobní linky. Tak jako tři předchozí modely, i tento je automaticky osazen kontrolou rychlosti otáčení mlecích kamenů.

Správnou kapacitu melanžéru nejlépe vyberete tak, že si řeknete, kolik výledného produktu jste schopni zpracovat naráz. Nejde totiž jen o to, abyste naráz vyrobili 100 litrů čokolády, ale abyste ji dokázali v co nejkratším čase zpracovat. Pokud totiž čokoládu "přetáhnete", nebude už Vám k ničemu. Nejmenší vsádka melanžéru je vždy polovinou té největší. Takže např. do S20 musíte dát minimálně 10 litrů bobů.

Video, jak melanžér funguje:

Si můžete prohlédnout na stránkách našeho zákazníka: https://www.facebook.com/criosochocolate/videos/1303576979675320/