- Podrobnosti
Zajímá Vás jak vyrábět kvalitní kopečkovou zmrzlinu tradiční řemeslnou cestou podle italských receptur? Rádi byste se dozvěděli něco víc o přípravě kvalitních základů z poctivých surovin, které dají Vaší zmrzlině jedinečnou chuť? Pak právě pro Vás je tu náš kurz pravého italského gelata. Kurzem Vás provede přední italský odborník na výrobu tradičního italského gelata, pan Cristiano Cremaschi.
Účastník bude mít po absolvování kurzu základní informace o jednotlivých způsobech přípravy gelato a sorbetu, jejich výhodách a technologické náročnosti. Na základě tohoto kurzu se budete schopni rozhodnout, jakým způsobem chcete gelato vyrábět a kolik času a finančních prostředků k tomu budete představovat, ať už je to začátečník, nebo někdo, kdo chce posunout svoji stávající výrobu o krok vpřed.
Co Vás čeká:
- teoretický úvod do výroby zmrzliny:výběr surovin, tvorba receptury, jaké stroje budete potřebovat?
- výroba gelata: mléčný základ a základní příchutě (čokoládová, vanilková, pistáciová, ovocná)
- výroba sorbetu z čerstvého a mraženého ovoce
Napadá Vás otázka, na kterou chcete na semináři slyšet odpověď? Nenašli jste v programu přípravu příchuti, kterou toužíte vidět? Napište nám a bude-li to v našich silách, zakomponujeme Vaše požadavky do programu.
Dále by vás mohlo zaujmout:
Během ledna se bude konat několikadenní školení italské cukrařiny a výroby gelato a sorbetů přímo v Itálii. Pokud Vás listopadový seminář pro výrobu gelata opravdu nadchne, máte možnost se ho zúčastnit. Na přesný termín, program a cenu kurzu se můžete ptát na semináři nebo kontaktovat Veroniku Šťastnou.
- Podrobnosti
Vážení zákazníci,
dovolte, abychom Vás pozvali na 41. mezinárodní veletrh gastronomické technologie HOST 2019 v italském městě Milano. V rámci tohoto veletrhu vystavují největší výrobci na světovém trhu, kteří představují novinky a průlomové technologie v oblasti potravinářských strojů, kuchyní, barů a restaurací. V přidruženém pavilonu jsou vystaveny i segmenty kávy, horecy a cukrářství.
Kdy se veletrh koná? 18. - 22. října 2019
Kde se veletrh koná? Fiera Milano, Piazzale Carlo Magno 1, Milano, 20149.
Jak získat vstupenku zdarma? Napište nám na , nebo si o ni zavolejte na: +420 548 217 353
Jako obvykle jsme Vám k dispozici na stáncích našich partnerů, které najdete:
ATA srl: pavilon 3, stánek C33-E40. Myčky a varná technologie.
Berto´s spa: pavilon 3, stánek P43-P51 a R42-R50. Specialista na moderní kuchyně.
Berner GMBH: pavilon 5, stánek A01. Specialista na indukční spotřebiče.
CIME srl: pavilon 24, stánek U40-V39. Kávovary a mlýnky na kávu.
Crystal Ltd: pavilon 10, stánek F84-G85. Zmrzlinové stroje a snackové kuchyně
Domino srl: pavilon 4, stánek B54. Specialista pro řemeslné pekárny
Gemm srl: pavilon 1, stánek F29 - G 30. Chlazení, šokery a stopkynárny.
- Podrobnosti
Ve spolupráci s výrobcem strojů na točenou zmrzlinu Smach jsme pro Vás připravili stroj Smach Twister pro výrobu americké točené zmrzliny, tzv. spirály.
Co je americká spirála?
Americká točená spirála je druh točené zmrzliny, který se vyznačuje vysokým podílem sušiny a cukrů. Jedná se tak o poctivou točenou zmrzlinu bez nášlehu, která má výraznou chuť i barvu a zároveň má unikátní tvar. Je vysoká zrhuba 15 cm a vydrží tak zákazníkovi déle než klasická točená zrmzlina.Mimoděk se tak každý z Vašich zákazníků stane jakousi chodící reklamou na Váš podnik. Americká točená spirála má mimořádný úspěch v severní Americe, Austrálii, Holandksu a Polsku. Ovšem další země se přidávají a dnes se již málokterá vyspělá země objede bez těcjto podniků.
Na jakém stroji se točí?
Na českém trhu naleznete hned několik výrobců strojů na točenou spirálu. Vedle americké produkce, jsou tu i stroje z Polska, Itálie a Indie. Nicméně my jsme se rozhodli věřit firmě Smach, která jich ročně vyrobí přes 800 kusů. Stroje SMACH TWISTER ICE jsou speciálně vyvinuté na produkci americké spirály, dostupné v několika velikostech a barevných provedeních.
Proč americkou spirálu?
Pokud se bedlivě rozhlédnete po své nynější konkurenci, pak obvykle objevíte konkurenci točící některou z klasických velkých značek (Opočno, Mec3, Tatra) a to bez špetky fantazie nebo vlastní přidané hodnoty. Abyste nalákali jejich zákazníky k sobě (a oslovili nové), musíte nabídnout něco nového a neokoukaného. K tomu buď slouží naše stroje pro zmrzlinu s kousky ovoce, nebo Twister Ice... Nebojte se být unikátní, právě nečím zvláštní, a přitom chuťově lahodná spirála může být tím prravým řešením...
Kde si mohu stroj vyzkoušet a spirálu ochutnat?
Pokud Vás americká zmrzlinová spirála zaujala, tak se zastavte v našem brněnském showroomu, kde si stroj můžete vyzkoušet a zmrzlinové spirály ochutnat. Pokud Vás zaujme, můžete si stroj hned odvézt!
Příchutě?
Dříve býval u amerických spirál problém s menším počtem příchutí. Dnes již odpadl a my Vám nabízíme více než 12 druhů spirály. Od klasické vanilky, čokolády či jogurtu, přes jahodu, malinu až po exotické mango nebo mandarinku.
- Podrobnosti
Léto je konečně tu a s ním je tradičnčně spojeno i letní osvěžení v podobě ledové tříště, ledové kávy, granity, mraženého jogurtu či domácí limonády. Dnes již granitovače nejsou spojeny jen se stánky u silnic, ale své místo si nachází i v občerstveních u cyklostezek, či seriozních kavárnách. Například v kavárnách nachází uplatnění stroje na výrobu ledové kávy s nízkým obsahem cukru. Pro letošní sezonu si náš výrobce, italská firma GBG patřící do koncernu Carpigiani Horeca Group, připravil řadu novinek, které umožňují výrobu nových a neotřelých produktů.
Granismart P50: stroje s výkonnější převodovkou pro výrobu mraženého jogurtu (krému) a ledové kávy s nízkým obsahem cukru
GR 127 shake: výrobník lahodných shaků s obsahem válce 7 litrů. Skvělý pomocník do nákupních center, kde potřebujete aktuální vysokou kapacitu (odchod diváků z kina)
GR 127: pokud hledáte velký a výkonný stroj pro výrobu ledové tříště, pak zrčitě sáhněte po GR 127. Sedm litrů namražené tříště, dalších 20 litrů tekuté v zásobníku. To je výkon, který se postará o jakékoliv množství zákazníků!
V-Air: zcela nový stroj na výrobu ledové tříště. Nasává vzdcuh ze spodmí strany stroje a vyfukuje jej zezadu nahoru. Tento jednoduchý princip umožňuje umístění do stísněných prostor (výklenky), nebo vedle zdrojů tepla jako jsou pece či grily. V Air je dostupný v 12ti litrové verzi. Ovládání pomocí dotykového displeje, kovové nožičky. Prostě moderní stroj se vším všudy.
SPIN Twist: možnost kombinace příchutí jako u točené zmrzliny!
- Podrobnosti
Rádi bychom Vám představili plničku a dávkovačku Variofill od italské společnosti Telme. Jedná se o přímou konkurenci firem Bakhon či Unifiller.
Popis stroje:
Sroj Variofill se hodí do všech potravinářských provozů, stejně jako pro farmaceutické nebo kosmetické účely. Plnící válec má objem 13 litrů, výkonnost stroje je přes 35 kg za hodinu. Dávkovač Variofill představuje rozumnou alternativu k drahým plničkám pekařských a cukrářských hmot, neboť má zdaleka nejlepší poměr cena vs. výkon. Dalším velkým kladným bodem je, že jím mohou projít pevné kousky o velikosti 8 mm, čili se tím stává vhodným pro dávkování jamů, zmrzliny s kousky ovoce či oříšků, oříškových másel, kosmetických krémů. Snadná obsluha pomocí digitálního displeje, dávkování ruční nebo pomocí nožního pedálu. Pro snadnou osblužnost stroje je osazen 4 pojezdovými kolečky.
Využití stroje v provozech:
- Zmrzlinárna: dávkování zmrzliny s kousky ovoce či ořechů do vaniček nebo kelímků
- Pekárna: dávkování marmelád, jamů, povidel či krémů ...
- Cukrárna: dávkování šlehačky, krémů, zmrzliny, nugátu..
- Kosmetický průmysl: dávkování krémů do kelímků
- Další možnosti využití: obědy do letadel, jídelní balíčky pro diety...
Technické parametry:
- El. připojení: 230 V
- Příkon: 0,25 kW
- Velikost válce: 13 litrů
- Výkonnost: 35,5 kg za hodinu
- Rozmezí dávek: 100 - 1.000 gramů
- nastavitelná rychlost dávkování
- nastavitelný tlak pístu
- Rozměry: 50/65/126 cm
- automatické mytí
- CE certifikát pro styk s potravinami
Jak stroj funguje si můžete prohlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=Hrci1Kagn1M