Rádi bychom Vám představili multifunkční tlakovou pánev Basta Extreme 20 od italské společnosti Silko. Multifunkční pánve jsou sice již nějaký rok na českém trhu, nicméně právě Basta Extreme představuje rozumnou a výkonnou alternativu k již známé německé společnosti Frima.

Něco o Silku...

Společnost Silko vznikla v roce 1980 v italském Belluno a od začátku se specializuje na kompletní profesionální kuchyně na míru. Narozdíl od jiných výrobců není pro Silko nic překážkou. Jejich báječné turnkey projekty (tedy gastronomické projekty na míru), umění najt nejlepší materiály a přizpůsobit se i designovým požadavkům zákazíka z nich tvoří jednu z nejrychleji rostoucích firem na evropském gastronomickém trhu. Od roku 2000 je Silko součástí nadnárdoního společenství ALI Group, tedy portfolia vybraných výrobců zamřených na kvalitu.

 

Něco o Basta Extreme 20:

Elektrická tlaková multifunkční pánev umí smažit, péct, grilovat, fritovat, umožňuje pomalé vaření, vaření pomocí vpichové teplotní sondy nebo lehké vaření zeleniny v páře. Elektricky sklopná nádoba o užitném objemu 20 litrů je dostatečným pomocníkem do středně velkých restaurací, bister a kuchyní. Jednoduché ikonky jednotlivých pracovních kroků Vás provedou celým postupem. Výkonnost pánve zvyšuje nejen tlak (0,1 bar), ale i tělesa, která jsou umístěná těsně pod dnem.

Technické detaily:

  • El. připojení: 400 V
  • Příkon: 12 kW
  • Tlak víka: 0,1 baru
  • Kapacita: 20 litrů
  • Rozměr dna: 52x33 cm
  • součástí je i samonavíjecí sprcha pro snadné čištění
  • Rozměry:  650/920/900 mm

K 17. červenci 2017 ukončila firma Retigo s.r.o. výrobu staré řady konvektomatů Retigo Vision, a zcela je nahradila modernějšími a výkonnějšími konvektomaty Retigo Vision 2.0. Pod heslem "Hodnoty zústávají, inovace pokračuje" byl vyvinut nový konvektomat, který zohledňuje nové moderní nároky na konvektomaty, i poznámky Vás zákazníků. Konečně tak budou dostupné služby a vybavení, na které jsme všichni čekali. Největší inovace přinášíme v krátkém shrnutí níže v textu.

Hlavní změny v řadě konvektomatů Retigo Blue Vision

  • 6 bodová teplotní sonda (oproti 4 bodové)
  • automatické mytí v základu
  • klapka pro odvod páry v základu
  • Smart investmen = prokazatelně nejnižší spotřeba vody a elektrické energie
  • AHC = active humidity control = kontrola a vývin plnohodnotné páry s přesností na 1%!
  • nový 8´´ displej
  • několik uživatelských modulů, kdy každý kuchař má svůj vlastní a tím předchází neustálé změne receptů od ostatních kolegů

Hlavní změny v řadě konvektomatů Retigo Orange Vision

  • automatické mytí v základu
  • nově trojité dveřní sklo pro ochranu před popálením
  • pokročilý systém vývinu páry díky dvoustupňovému předehřátí vody v intergrovaném výměníku
  • WSS = water saving system = úspora vody při automatickém mytí
  • Smart investmen = prokazatelně nejnižší spotřeba vody a elektrické energie
  • nově i Vision Combi Software pro konektivitu s Vaším PC (a novými piktogramy)

 

Firma MALÁČ s.r.o. zajišťuje kompletní autorizovaný servis konvektomatů, holdomatů a regenerátorů Retigo nejen v Jihomoravském kraji, ale i po celé České a Slovenské republice.

 

Rádi bychom Vám představili prodejní výrobník kopečkové zmrzliny Gelshow. Jedná se o jedinečný koncept výroby zmrzliny přímo před zraky Vašich zákazníků, kdy nepotřebujete žádnou vitrínu a další zařízení, neboť takto vyrobená zmrzliny zůstává ve stroji a prodávám se přímo z něj. Vertikálně uložené válce umožňují zákazníkovi pozorovat přímou výrobu a zároveň je takto vyrobená zmrzliny chuťově i barevně výraznější.

Pro koho je výrobník kopečkové zmrzliny určen?

Stroj je určen pro menší kavárny a cukrárny, které nemají dostatečně velké zázemí pro klasickou výrobu zmrzliny, ale chtejí svým zákazníkům nabízet kvalitní zmrzlinu podle vlastních receptů. Dále se hodí pro cateringové společnosti (oslavy, svatby, firemní akce), hotely a prodejny zdravé výživy.

Velikosti strojů:

  • 1 válcový o objemu 2 litry
  • 1 válcový o objemu 4 litry
  • 3 válcový o objemu 2 litry (každý válec má 2 litry, dohormady tedy máte 6  litrů zmrzliny)
  • 3 válcový o objemu 4 litry (každý válec má 4 litry, dohromady tedy máte 12 litrů zmrzliny)

5 důvodů, proč si vybrat Gelshow:

  1. Úspora peněz = koupíte jeden stroj, a nevznikají Vám žádné další nájklay na vitríny, šokery, konzervátory na zmrzlinu...
  2. Úspora prostru = vše v jednom stroji. Výroba i uchování zmrzliny
  3. Barevné provedení stroje láká zákazníky již při vstupu, když stojí u stroje, vidí výrobu na vlastní oči
  4. Možnost výroby vlastních zmrzlin, jako jsou relaxační, veganské nebo zmrzliny s kousky ovoce či oříšků
  5. každý válec má samostatné ovládání, takže na konci sezony můžete vyrábět třeba již jen jednu nebo dvě zmrzliny...

Video s výrobou a prodejem najdete zde: https://www.youtube.com/watch?v=dP5873rGaHY 

Ruční řemeslné výrobny roustou po celém Česku jako houby po dešti. Ať se jedná o řemeslné pekárny, řemeslné cukrárny, řemeslnou výrobu zmrzliny nebo řemeslnou výrobu pralinek. Právě k řemeslné výrobě čokolády se skvěle hodí melanžéry čokoládových bobů.

Jak melnažér funguje?

Jedná se vlastně o jednoduchý princip, při kterém se upražené kakové boby vloží do melanžéru, kde se namelou. Čím delší čas se věnuje mletí bobů, tím jemnější dostanete výsledek. V našich melanžérech jsou tři žulová kola. První je umístěno na dně nerezové nádoby a druhá dvě jsou k němu umístěna kolmo. Tím vzniká jednoduchý mlýnek, který pomalu mele boby až do tekutého stavu, kdy se z nich stane opravdová hořká čokoláda. Vyplatí se investovat a koupit melanžér, který má regulaci otáček mlecích kamenů. Díky regulaci můžete snadněji dosáhnout lepších výsledků, zejména pokud jde o čokoládu.

K čemu všemu mohu melanžér využít?

Využití melanžéru (nejen) čokoládových bobů je velmi různorodé. Jak jsme již popsali, v prvé řadě je to vynikající nástroj pro výrobu lahodné čokolády. Nicméně pokud jsou tomu Vaše ambice nakloněny, můžete si vyrábět vlastní burákové máslo, pastu tahini, ořechové pesto pro výrobu zmrzliny, pasty pro přípravu cukorvinek, drtit ořechy nebo drtit koření. Výčet využití je skutečně veliký a záleží jen na Vás, čeho všeho se odvážíte dosáhnout.

Jaké jsou velikosti melanžérů? A podle čeho vybrat tu správnou..?

S 11 je nejmenší a jediný poloprofesionální model. Hodí se jak na drobnou výrobu, tak i na tu domácí. Nabízíme jej ve dvou provedeních. První je bez kontroly rychlosti, druhé s. Ačkoliv se na první pohled nezdá, tak i melanžér S11 najde upotřebení v menších výrobnách, které se soustředí zejména na ruční výrobu pralinek či tabulkových čokolád.

S 20 je prvním skutečným profesionálním modelem, který můžete umístit jak na stůl, tak i na podlahu. Kapacitou 17 litrů je připraven na větší zátěž, například pro malovýrobce koření, nebo dodavatelů do zdravých výživ.

S 40 a S 60 jsou velkými modely, které se hodí pro velké řemeslné výrobny čokolády, nebo dalších produktů. Jejich kapacita je předurčuje k velké zátěži a budoucí majitel by měl uvažovat i nad jejich mnohostranným využitím.

S 100 je novinkou letošní sezony. S kapacitou mísy 100 litrů se jedná o jeden z největších melanžérů, které nejsou součástí  výrobní linky. Tak jako tři předchozí modely, i tento je automaticky osazen kontrolou rychlosti otáčení mlecích kamenů.

Správnou kapacitu melanžéru nejlépe vyberete tak, že si řeknete, kolik výledného produktu jste schopni zpracovat naráz. Nejde totiž jen o to, abyste naráz vyrobili 100 litrů čokolády, ale abyste ji dokázali v co nejkratším čase zpracovat. Pokud totiž čokoládu "přetáhnete", nebude už Vám k ničemu. Nejmenší vsádka melanžéru je vždy polovinou té největší. Takže např. do S20 musíte dát minimálně 10 litrů bobů.

Video, jak melanžér funguje:

Si můžete prohlédnout na stránkách našeho zákazníka: https://www.facebook.com/criosochocolate/videos/1303576979675320/ 

 

 

 

Dovolujeme si Vás pozvat na letos již 2. zmrzlinovou akademii, na které máte šanci se dozvědět pokročilé postupy pro výrobu pravého italského gelata, případně konzultovat svoje receptury s italskými mistry. Jako již tradičně se budeme věnovat nejen kopečkové, ale i točené zmrzlině a jejím novinkám pro sezonu 2017. Z těch vybíráme zmrzlinu s kousky pravého ovoce (ne z pasty!), pistáciovou z pravých sicilských pistácií a vanilkovou zmrzlinu s kousky pravých vanilkových lusků.

Právě kvalitní a chutná zmrzlina je základem úspěchu mnoha našich zmrzlinářů, kteří kopírují celosvětový trend zvýšené péče o zákazníky pomocí nečekaných zmrzlinových variací, jako je okurka, mrkev nebo bloody mary.

Z technologických novinek si budete moct prohlédnout Ribot 1000 (synonymum nejlepšího italského gelata), a Smach EFE 4000 Mix Combi (stroj pro zmrzlinu s kousky ovoce).

 

Kde a kdy nás můžete navštívit:

Brno, 18. dubna 2017, 10 - 15 hod

Hotel Noemova Archa, Cimburkova 9, Brno-Královo Pole. https://mapy.cz/zakladni?x=16.6062337&y=49.2188868&z=17&source=addr&id=9076506&q=Cimburkova%20564%2F9 

Praha, 20. dubna 2017, 10 - 15 hod

Hotel Chvalská Tvrz, Na Chvalské Tvrzi 858/11, Praha 9. https://mapy.cz/zakladni?x=14.5963379&y=50.1113604&z=17&source=addr&id=11658781&q=Na%20Chvalsk%C3%A9%20tvrzi%20858%2F1

 

V případě Vašeho zájmu na účasti na těchto seminářích nás , prosím , kontaktujte. Veronika Šťastná, , +420 739 208 285